Rodney Breinburg

Verteld over zijn werk

Korte intro over jezelf
Rodney Breinburg, ondernemende jongen uit Amsterdam die altijd in is voor gezelligheid en voetbal helemaal niets vindt;)
Sinds de zomer van 2022 ben ik afgestuurd aan de Hogeschool van Amsterdam, Commerciële Economie. Tijdens mijn studie heb ik mijn gespecialiseerd in Digital Marketing. In dezelfde periode heb ik kennisgemaakt met het ondernemerschap.

Wat doe je bij Bluewave?
In 2021 ben ik bij Bluewave begonnen als stagiair Recruitment Marketing. Na mijn meewerkstage heb ik diverse functies binnen Bluewave bekleed. Uiteindelijk heb ik mijn afstudeerscriptie bij Bluewave kunnen doen, en ben ik nu fulltime in dienst gekomen als Junior Digital Marketeer. In deze rol ben ik verantwoordelijk voor tal van campagnes voor verschillende klanten.

Welk beeld dat je van tevoren van dit werk/bedrijf had, bleek in de praktijk heel anders te zijn?
Dat recruitment een saaie branche is waar niet veel gebeurt. Het tegendeel is bewezen in mijn eerste werkweek. Recruitment werd booming door de pandemie en vrijwel alle sectoren in Nederland kampte met personeelstekort en zochten een slimme oplossing om aan de juiste medewerkers te komen. Recruitment Marketing bood daarin een perfecte uitkomst en dit zag je ook meteen terug in de groei van het team en de nieuwe klant aanvragen.

Wat was je allerleukste werkdag ooit? Waarom die dag?
Deze vraag is toch wel moeilijk te beantwoorden. Mijn leukste werkdagen zijn toch de momenten geweest dat er persoonlijke doelen zijn behaald, zoals mijn afstudeeronderzoek. Op zulke momenten is het gehele team blij en wordt het succes ook samen gevierd.

Wat is je favoriete gespreksonderwerp met collega’s tijdens de pauze?
Het maakt mij eigenlijk niet zo veel uit waar het over gaat. Tijdens lunch pauze ben ik niet echt een prater. Eerst eten, de gesprekken komen later.

Wat is het meest waardevolle dat je hebt geleerd bij deze werkgever?
Het meest waardevolle dat ik binnen Bluewave heb geleerd is ondernemerschap, aanpassingsvermogen en de ‘just do it' mentaliteit. Een goed plan kan meteen worden uitgevoerd en Bluewave staat open voor ideeën en aanbevelingen. Deze eigenschappen hebben mijn ondernemerschap en kritisch denken sterk doen verbeteren.

Wat viel je op tijdens je eerste werkweek?
Tijdens mijn eerste werkweek heb ik mij voorgesteld aan mijn collega’s door middel van een Dropbox presentatie over mijzelf. Mijn collega’s moesten een Dropbox stapsgewijs doorbladeren om erachter te komen wie ik ben en waar ik van hou. Dit viel erg in de smaak en heb ik positieve en grappige reacties ontvangen. Vanaf dat moment wist ik dat de organisatie openstond voor humor en out of the box denken. Daarnaast werd ik top opgevangen en voelde ik me snel onderdeel van het team!

Hoe merk je dat je werkgever betrokken is bij jou?
De betrokkenheid van Bluewave uit zich voornamelijk in de kleine aanpassingen die op de werkvloer worden aangeboden. Van de aangepaste etenswensen, tot aan de persoonlijke aanpassingen. Alle collega’s hebben inspraak bij de besluiten en worden meegenomen in de processen. Ook wordt ik gestimuleerd om mij persoonlijk verder te ontwikkelen, zoals het ondernemerschap en het volgen van een master.

Wat is het meest bijzondere moment dat je de afgelopen maand hebt meegemaakt in je werk?
Dat het hele marketingteam in dezelfde periode promotie heeft gemaakt in zijn/haar gebied en dat wij gezamenlijk als team efficiënter, slimmer en uiteindelijk beter zijn gaan samenwerken. Het team leert van elkaar en de organisatie wordt steeds meer agile.

Wat zou je willen zeggen tegen potentiële toekomstige collega’s?
Ga aan de slag bij een organisatie waar jij als persoon voorop wordt gesteld. Blijf innoveren, leren en avontuurlijk. Zoek de mogelijkheden in de markt waar jij je comfortabel bij voelt en 'just do it'! Publicatie datum: 19 augustus 2022