Outsourcing

Hybrid RPO

Recruitment gaat allang niet meer om enkel een goede vacaturetekst en het juist behandelen van sollicitaties. Voor het aantrekken van talent dienen de juiste tools te worden ingezet, een passende strategie te worden ontwikkeld en processen optimaal te worden ingericht. Zo slagen wij er steevast in om de optimale recruitmentoplossing voor onze klanten te ontwikkelen; op maat gemaakt. In tegenstelling tot Recruitment Proces Outsourcing partijen, is het Bluewave model hybride. Het klassieke RPO-model betekent dat u uw recruitment proces volledig uitbesteedt aan een externe partij. Ons Hybrid RPO-model biedt oplossingen voor elke fase binnen uw recruitment proces. Is er in uw organisatie behoefte om een specifieke fase te verbeteren of wilt u het complete proces anders inrichten? Catch your own wave.
CARRIERE PLATFORM
In een kandidaat gedreven arbeidsmarkt probeert u zich als werkgever constant te onderscheiden. Authenticiteit, eerlijkheid en transparantie zijn hierin belangrijke peilers. Op deze manier kan talent zich identificeren met u als werkgever.
Een carrière platform, beter bekend als een werkenbij website, is het ideale podium voor de tentoonstelling van uw werkgeversmerk. De plek waar talent zich kan oriënteren en het juiste talent zal solliciteren.

JOBMARKETING

Niet, latent of actief werkzoekend, iedereen is online tegenwoordig. Online jobmarketing is krachtig, doeltreffend en daarmee onmisbaar om de juiste potentiële medewerker te bereiken en te bewegen.

Jobmarketing genereert aandacht voor uw vacatures en bereikt de juiste doelgroepen. Het promoten van uw vacatures en u bedrijf als werkgever via social en online media, genereert de juiste traffic naar uw carrière platform.
SOURCING
Niet iedere nieuwe medewerker zal vanuit een sollicitatie kunnen komen. Specifieke vacatures vragen om sourcing, het actief benaderen van potentiële medewerkers. Sourcing, ook wel outbound recruitment genoemd, vergt daadkracht, continuïteit, marktkennis en kennis van uw bedrijfscultuur.
Met sourcing identificeren en benaderen wij persoonlijk potentiële medewerkers binnen en buiten uw netwerk. Zo vervullen we niet alleen vacatures. We brengen tegelijkertijd u als werkgever en uw werkgeversmerk actief onder de aandacht binnen uw doelgroep.

WAAROM Hybrid Recruitment Process Outsourcing?

Facts.

TRACKING
Vanuit jobmarketing en sourcing ontstaan sollicitaties. Van hieruit begint misschien wel het belangrijkste gedeelte van de candidate journey.
Een professioneel ATS (Applicant Tracking System) draagt bij aan een optimale candidate journey en zorgt ervoor dat u en uw hiring-team efficient kunnen werken.

87% van het talent dat een strakke sollicitatie procedure ervaart is meer engaged met hun werkgever. Dit zorgt voor minder uitstroom, een hogere productiviteit en daarmee een hogere quality of hire.

Onboarding

Organisaties waar de medewerker centraal staat hebben de toekomst. Door medewerkers goed in te werken zijn ze gelukkiger, meer engaged, snel productief en dat bespaart kosten.

De employee journey start vanaf de sollicitatie. In veel gevallen zit er een maand tussen het tekenen van het contract en de startdatum. Een mooie periode om nieuw talent alvast kennis te laten maken met zijn nieuwe werkgever. Wat zijn de ongeschreven regels, waar meld ik me ziek, tot de eerste online bedrijfstrainingen. De nieuwe medewerker komt niet met een lege rugzak binnen, voelt zich snel thuis en is sneller productief. Dit creëert ambassadeurs.

Wilt u meer informatie?

Dat geven we graag!

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van Bluewave, wilt u meer te weten komen over onze expertises of heeft u behoefte aan een kennismakingsgesprek? Wij komen erg graag met u in contact!  
Find out more